Σουλατσάρoντας στην πόλη #2

 

Το σουλατσάροντας στην πόλη #2 είναι γεγονός…έτοιμο να σας αποκαλύψει  περισσότερα μυστικά και να σας συνοδεύσει στα πιο όμορφα στέκια της πόλης…από το πρωί έως το βράδυ.

Είστε έτοιμοι ;

 

Κάπου στο Παγκράτι, στην γειτονιά μου, βρίσκεται το πιο ψαγμένο-θρυλικό μπαράκι. Το Chelsea Hotel το πιο θρυλικό ξενοδοχείο στην Νέα Υόρκη αναβιώνει ξανά στην Πλατεία Πλαστήρα: ασπρόμαυρες φωτογραφίες διάσημων ενοίκων του νεοϋορκέζικο ξενοδοχείου(Bob Dylan, Ethan Hawke, Charles Bukowski κ.ά.) διακοσμούν τους τοίχους του Chelsea Hotel και μαζί με την jazz μουσική προσδίδουν μια μποέμικη ατμόσφαιρα.To Chelsea Hotel είναι έτοιμο να σας σερβίρει φτηνά ποτά, πολλά μεζεδάκια αλλά και πολλές ρακές για τους λάτρεις της Κρήτης…Και όπως αναφέρουν οι ιδιόκτητες του μπαρ για το Chelsea Hotel “Α rest stop for rare individuals”.

Tip: Να έχεις επιμονή και υπομονή αν θες να απολαύσεις το ποτό σου εκεί, καθώς το μπαρ είναι πάντα γεμάτο.

11116181_10206925458596808_1183101830_n

 

Σταματήσαμε στο Falafellas… και δοκιμάσαμε λιχουδιές από την Μέση Ανατολή. Στο λιλιπούτειο αυτό μαγαζάκι στην Αιόλου 51 στο κέντρο, θα βρεις το καλύτερο street food του κέντρου…φρέσκα τραγανά φαλάφελ με ταχίνι, λάχανο, μαρούλι, μελιτζάνα, ντομάτα, αγγουράκι και σος γιαουρτιού τυλιγμένα σε μικρές (με € 2,50) ή μεγάλες αραβικές πίτες (με € 3,50). Στο κατάλογο όμως υπάρχουν και άλλες ιδιαίτερες επιλογές όπως σαλάτα ταμπουλέ, σαλάτα χούμους και κεφτεδάκια σε πίτα.

Tip: Η ουρά είναι μεγάλη…αλλά αξίζει τον κόπο..

 

11169115_10206925608400553_659063699_n

 

Φάγαμε αυθεντικό κουλούρι Θεσσαλονίκης…Και όμως…στο Σύνταγμα στην αρχή της Καραγιώργη Σερβίας ακριβώς δίπλα από την Εθνική Τράπεζα ένας πλανόδιος, κάθε πρωί στο ίδιο ακριβώς σημείο σας περιμένει για να σας προσφέρει φρέσκα παραδοσιακά κουλούρια Θεσσαλονίκης. Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Tip : Μην διστάσετε να το δοκιμάσετε… είναι όσο κρατσανωτό αλλά και όσο αφράτο χρειάζεται…

koulouri

 

Ψάξαμε το πιο παράνομο-μυστικό bar της πόλης και απολαύσαμε το ποτό μας σε ένα υπόγειο όλο μυστήριο.Το όνομα του Speakeasy, ένας πραγματικός παράδεισος για του λάτρεις του καλού ποτού αφού περιέχει μεγάλη ποικιλία απο ουίσκι, λικέρ και καλά cocktail. Εμείς απολαύσαμε aviation με gin, λικέρ μαρασκίνο και χυμό λεμόνι σε jazzy μουσικές επιλογές και ταξιδέψαμε σε άλλες δεκαετίες. Η διεύθυνση; Σσσσσσ..αυτή είναι μυστική. Αναζήτησε το ρωτώντας  όποιον σου κάνει κλικ, το μόνο σίγουρο είναι ότι το Speakeasy είναι κάπου καλά κρυμμένο στο Σύνταγμα.

Tip:  Πατάς κουδούνι και κατεβαίνει στο υπόγειο.  

JJ

 

Δοκιμάσαμε homemade burger ..στο Collibri. Σε ένα μικρό μαγαζάκι όσο και το πτηνό όπου δανείστηκε το όνομα του (Collibri) απολαύσαμε χειροποίητα, φρέσκα burger σε υπέροχες γευστικές επιλογές.  Δοκιμάσαμε μπιφτέκια με blue cheese και φρέσκα μανιτάρια, blue burger, cheese bacon και chicken bbq όλα σε american size. Στο collibri όμως μπορείς να δοκιμάσεις και χειροποίητη τραγανή πίτσα, καλτσόνε,μακαρόνια αλλά και σαλάτα

Tip: Το Collibri μπορείς να το βρεις σε τρία σημεία: στην οδό Αναπαύσεως στο Μετς, στην Εμπεδοκλέους στο Παγκράτι και στη Χαμοστέρνας στα Πετράλωνα

 11156962_10206925742043894_1233784359_n

 

Ραντεβού στο επόμενο σουλατσάροντας στην πόλη…αποκαλύπτοντας περισσότερα μυστικά με μία πιο ανοιξιάτικη-καλοκαιρινή διάθεση…

(Βρείτε μας και στο Instagram @freemindsgr)

Φιωτάκη Μαρία

Leave a Reply