Σουλατσάροντας στην πόλη #5

Σουλατσάροντας στην πόλη για φαγητό αυτός κανονικά θα έπρεπε να ήταν ο τίτλος του σημερινού μας Σουλατσάροντας . Αν και καθυστέρησε..το νέο μας άρθρο σίγουρα θα σας χορτάσει…Σουλατσάραμε σε γειτονίες της Αθήνας, μπήκαμε σε στενάκια, ακολουθήσαμε μυρωδιές και βρήκαμε τρία μαγαζάκια μέσα στις λιχουδιές.

 

Και επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, ας ξεκινήσουμε την μέρα μας με ένα κουλούρι σε διαφορετικές εκδοχές. Mon Kulur ένα μαγαζί όπως και το όνομα του… μέσα στα κουλούρια. Στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου 140, στο Γουδί…βρίσκεται λοιπόν το Mon Kulur και μας προσφέρει κουλούρια Θεσαλλονίκης σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές, ενώ μπορείς να βρεις και κουλούρια με διάφορα είδη ψωμιού. Δοκιμάσαμε κουλούρι με μπανάνα, φράουλα, κάστανο και βανίλια μαδαγασκάρης. Βέβαια οι αλμυρές εκδοχές του είναι αυτές που μας τρελαίνουν.. η κλασσικότερη ίσως και πιο δοκιμασμένη εκδοχή είναι αυτή της γαλοπούλας με philadelphia. Και φυσικά εκτός από καφέ και άλλες λιχουδιές θα βρείτε και εξαιρετικές μπάρες.  Μία πρωτότυπη ιδέα λοιπόν σας περιμένει,για να την ανακαλύψετε…

* Οι φωτογραφίες είναι από την προσωπική σελίδα του Mon Kulur στο facebook.

mon kulur

 

Φάγαμε Θαλασσινά… στην Γλυφάδα. Στην Φοίβης 15 βρίσκεται ένα Σαρδελάκι σκέτη νοστιμιά. Όχι δεν θα φάτε μόνο σαρδελάκι, αλλά και όλων των ειδών τα θαλασσινά με ότι αυτό συνεπάγεται. Θα βρείτε θαλασσινά,τηγανιτά λαχανικά, σαλάτες. όστρακα, ζυμαρικά αλλά και πολλά άλλα. Εμείς δοκιμάσαμε και σας συστήνουμε τα καλαμαράκια και κολοκυθάκια τηγανιτά, σαρδέλα φούρνου γεμιστή, χόρτα αλμύρα, μελιτζανοσαλάτα και κριθαρώτο με γαρίδες… και φυσικά όλα αυτά συνοδευόμενα με ουζάκι. Οι τιμές φυσιολογικές ενώ η ποιότητα εξαιρετική.

sardelaki

Αν δεν είστε εσείς το Μαύρο Πρόβατο … τότε ναι το βρήκαμε κάπου στο Παγκράτι στην οδό Αρριανού 31 και μας ετοίμασε εκπληκτικές νοστιμιές.Σε ένα ήσυχο και πολύ ευγενικό περιβάλλον θα βρείτε έναν κατάλογο πλούσιο σε κρεατικά, σαλάτες,τηγανιτές λιχουδιές  και πολλές άλλες νοστιμιές… Δοκιμάσαμε την Μυρτώ και και την Δήμητρα, όχι δεν πρόκειται για τις φίλες μου αλλά για δύο εκπληκτικές σαλάτες που βρήκαμε στο κατάλογο και τις παραγγείλαμε. Η Μυρτώ με ψημένο μανούρι, ανάμικτα λαχανικά, σωταρισμένους ξηρούς καρπούς, πορτοκάλι & σως βατόμουρο και η Δήμητρα με μπρεζάολα, τραγανή σαλάτα λαχανικών, σύκα, ρόκα, ανθότυρο, λάδι τρούφας & βινεγκρέτ βαλσάμικο. Η ποικιλία κρεατικών που δοκιμάσαμε εξίσου πολύ καλή και το μέγεθος ικανοποιητικό.Αν είστε όμως τυχεροί μπορείτε να δοκιμάσετε και το εκπληκτικό πιάτο ημέρας κριθαρώτο με λαχανικά. Και φυσικά για επιδόρπιο σας προτείνουμε το Μιλφέιγ μήλου με σάλτσα καραμέλας. Και οι τιμές φυσιολογικές…

 

mayro

 

Περισσότερα μυστικά στο επόμενο Σουλατσάροντας… σε ένα σουλατσάροντας ίσως μακριά από την Αθήνα, ίσως και όχι …. ο χρόνος θα δείξει… Προς το παρών καλή σας απόλαυση!!! 

Και να θυμάστε το Σουλατσάροντας ανήκει εκεί που οι freeminds ανήκουν…και οι freeminds είναι παντού!

 

Φιωτάκη Μαρία

Leave a Reply