Πάμε Κυπαρισσία…

095
Αν και άρχισα με ηλιοβασίλεμα, είναι μεσημεράκι και τι καλύτερο από ένα παγωμένο καφέ;

Bρίσκομαι στην Κυπαρισσία και απολαμβάνω το καφέ μου και τη θέα της πόλη σε ένα από τα ωραιότερα μπαλκόνια της πάνω πόλης. Aς γνωρίσουμε όμως καλύτερα αυτή τη πόλη και όσοι τη ξέρουμε, αλλά και όσοι τη ακούν για πρώτη φορά και δε τη έχουν επισκεφτεί!

Η Κυπαρισσία είναι μια παραθαλάσσια πόλη στο νοτιοδυτικό μέρος της Πελοποννήσου στο Νομό Μεσσηνίας. O Όμηρος είναι ο πρώτος που την ανάφερε μεταξύ των πόλεων της Πελοποννήσου που συνεισφέρουν πλοία στο πόλεμο της Τροίας. H ιστορία της είναι μεγάλη τόσο στη περίοδο της τουρκοκρατίας όσο και στη επανάσταση κατά των Τούρκων. H θάλασσα είναι κυριολεκτικά στα πόδια μας ενώ αν στέψεις το βλέμμα η εικόνα του κάστρου θα σε αιχμαλωτίσει. Tο κάστρο βρίσκεται στη παλιά πόλη. Πρέπει οπωσδήποτε να  την επισκεφτείτε….

freeminds
04-Kyparissia-Old-Town

 Είναι πολλά αυτά που αξίζει να δείτε και πρώτα από όλα το ηλιοβασίλεμα από το κάστρο,να περπατήσετε στα λιθόστρωτα καλντερίμια και στη παλιά γειτονιά πίσω από το κάστρο με τις παλιές κρήνες. Θα ανακαλύψετε τη πλατεία του κάστρου με το πλάτανο, παλιά αρχοντικά και λαϊκά σπίτια. Ενώ, δεν μπορείτε να μην επισκεφτείτε το ανακαινισμένο κτίριο που έζησε ο Κ.Παλαμας και είναι πλέον λαογραφικό μουσείο.


(το υπέροχο video αντλήθηκε από το http://www.oldtownkyparissia.blogspot.gr/)

Ευκαιρίες για καφέ, φαγητό, ουζάκια και ποτό το βράδυ θα βρείτε σε μαγαζιά τόσο στη πάνω πόλη όσο και σε παραλιακά μαγαζιά.και το καλοκαιράκι μπορείτε να διαλέξετε από τις πολλές παραλίες της περιοχής για να απολαύσετε τη θάλασσα και τον ήλιο.

TIP

Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε:

Aρχαιολογικό Χώρο Περιστεριάς
Περιοχή, που βρίσκεται  5 χιλιόμετρα βόρεια της Κυπαρισσίας και όπου ανασκάφηκαν τρεις θολωτοί τάφοι, που αποδίδονται στο Νέστορα.

Δάσος Αγιαννάκη Ελαίας
Πευκοδάσος σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές του Κυπαρισσιακού κόλπου, που έλκει κάθε τύπου λάτρεις της φύσεως. Μια  έκταση που  πλησιάζει τα 3 χιλιόμετρα και εκτείνεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων βόρεια της Κυπαρισσίας.

Ίσως είναι λίγα όσο ανάφερα για περιγράψουν τη Κυπαρισσία, όμως θεωρώ πως είναι αρκετά για να σας πείσουν να την επισκεφτείτε.

 

 Δανάη Κουφιωτάκη

Leave a Reply