Να το χαίρεστε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

refereε freeminds

Αναρωτιέστε εσείς οι παράγοντες του ποδοσφαίρου γιατί ο κόσμος δεν πάει στο γήπεδο; Φταίει η κρίση και ο κόσμος δεν έχει λεφτά; Φταίει η υποβαθμισμένη Super League ( που ευτυχώς υπάρχει ένας Αστέρας, ένας Ατρόμητος, μια Βέροια και την έχουν κάνει λίγο πιο ενδιαφέρουσα); Τίποτα απ’ όλα αυτά δε φταίει περισσότερο από σας. Που τα “οπαδιλίκια” σας είναι χειρότερα κι άπ’ αυτούς που πετάνε κροτίδες σε τερματοφύλακες. Εσείς γεννάτε οπαδούς που πετάνε γαύρους στους πάγκους. Που κάποτε έμπαιναν στα γήπεδα και χτυπούσαν διαιτητές. Γιατί δεν χάλασε την Κυριακή στην Τρίπολη το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ούτε την προηγούμενη Κυριακή στο Καραϊσκάκη. Λέμε ότι τα χρόνια της “παράγκας” πέρασαν, μας πουλάτε εξυγίανση, μετονομάσατε το “ελληνικό πρωτάθλημα” σε “Super League” γιατί; Για να γίνετε ευρωπαίοι; Έχετε καμία σχέση με τους ανθρώπους της Premier League ή της Primera; ‘Η μήπως βγήκε ο Μπερτομέου (πρόεδρος της Μπαρτσελόνα) μετά το clasico να κάνει τα καραγκιοζιλίκια σας; Που εδώ που τα λέμε η κόντρα Ρεάλ- Μπαρτσελόνα έχει ιστορία. Έχει πολιτικό και κοινωνικό υπόβαθρο. Δεν είναι βάζελοι και γαύροι.

Ο Έλληνας φίλαθλος όχι μόνο δε βλέπει μπάλα, αλλά μετά από αυτό το 90λεπτο βασανιστήριο αντιποδοσφαίρου που βιώνει, για παράδειγμα, στα ντέρμπι πρέπει να υποστεί τον κάθε Μαρινάκη, Αλαφούζο, Σαββίδη, Μελισσανίδη. Που βγαίνει και κάνει δηλώσεις. Κι εγώ σας λέω, προχθές ο Σπάθας “έσφαξε” τον Αστέρα. Μήπως τον πλήρωσε ο Μαρινάκης; Που είναι τόσο ηλίθιος ώστε να το κάνει τόσο απροκάλυπτα; Λες και έκανε καλό στον Ολυμπιακό όλη αυτή η ιστορία. Μήπως τον πλήρωσαν οι αντιολυμπιακοί, για να βγουν να πουν μετά για “πέτσινο” πρωτάθλημα; Ή μήπως είναι ένας απαράδεκτος διαιτητής που αντί να τον στείλουν σε τοπικό πρωτάθλημα τον κρατάνε και τον βάζουν στα παιχνίδια που τους συμφέρει; Όλοι στο ίδιο κόλπο. Άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο. Άλλος από υπεροψία, άλλος από πικρία. Είτε κόκκινοι, είτε πράσινοι έχετε καταστρέψει το άθλημα χρόνια τώρα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά κοντεύετε να καταστρέψετε και το μπάσκετ. Γιατί τώρα τελευταία και τα παιχνίδια αιωνίων στην Basket League ένας πόλεμος δηλώσεων είναι πριν και μετά το ματς. Οι παίκτες και οι προπονητές θεατές.

Και γιατί να πάει ο φίλαθλος στο γήπεδο; Γιατί να πάρει μαζί το παιδί του; Θα πάει μόνο στο Champions League. Μόνο τότε θα το γεμίσει το γήπεδο. Και όχι μόνο για να δει τη Γιούβε και την κάθε Γιούβε. Για να δει ποδόσφαιρο. Χωρίς παραφιλολογία και γκρίνια. Απλή μπαλίτσα, αυτή που αγαπάει ο κόσμος.

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής γιατί να έρθει να παίξει στην Ελλάδα; Για να φοβάται να μπει στην Τούμπα; Για να φοβάται μην τον περιμένουν απ’ έξω οι φανατικοί επειδή έβαλε αυτογκόλ; Για να τον διώξει ο πρόεδρος με συνοπτικές διαδικασίες αν κάτι δεν πάει καλά;

Γιατί ο οποιοσδήποτε να ασχοληθεί με αυτό το πανηγύρι;
Έτσι ήμασταν και έτσι θα μείνουμε. Ελληνάρες, διεφθαρμένοι, κομπλεξικοί.

Σταυρούλα Κουλίτση

Leave a Reply