Τι είναι αυτό; Μανιτάρι μαγικό…
Τα μανιτάρια μας αρέσουν σε όλες τις εκδοχές τους…στις μακαρονάδες, στις σαλάτες, γεμιστά, μανιταρόσουπα και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε..
Σήμερα όμως φτιάχνουμε Μανιταρόπιτα …
Τα υλικά μας:
250-300 γρ. φρέσκα μανιτάρια
3-4 φέτες μπέικον
1 κρεμμύδι
200 γρ. κρέμα γάλακτος
τριμμένα τυριά ( ότι τυριά μας αρέσουν)
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες, ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και τα τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες και το προσθέτουμε στο τηγάνι μας. Μόλις ροδίσει το μπέικον ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε κάποιο μπαχαρικό για μυρωδιά (εγώ προτιμώ τη ρίγανη). Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για 5-10 λεπτά. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά ανακατεύοντας, έτσι ώστε να δέσουν όλα τα υλικά και να γίνουν ένα μείγμα.
Σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι στρώνουμε το 1ο φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε μέσα τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο σφολιάτας, κάνουμε με ένα πιρούνι τρυπίτσες στην ζύμη και αλείφουμε το πάνω φύλλο με ένα αυγό.
Ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά στους 200 βαθμούς!
Με τόσα λιπαρά που έχει…ελπίζω να μην δουν τη συνταγή τα παιδιά που γράφουν στο LiveLifeBetter…
Πάντως είναι πεντανόστιμη!
Τζένη