Μακαρονάδα με χιονισμένο λάχανο

free cooking
Τι θα μαγειρέψουμε σήμερα?? κλασσική ερώτηση, δεν θέλουμε πάλι κρέας ή απλά δεν έχουμε λεφτά για να αγοράσουμε κρέας.. Ας μαγειρέψουμε εναλλακτικά λοιπόν….κάτι πρωτότυπο και συνάμα πολύ γευστικό..
Αυτή είναι και η ιστορία της παρακάτω συνταγής, που με το περίτεχνο όνομα που της δώσαμε, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις gourme συνταγές… 

 

 

 

Υλικά
για το λάχανο

  • μισό κόκκινο λάχανο (μικρό)
  • ελαιόλαδο 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • αλάτι 
  • πιπέρι 

για τη λευκή σάλτσα

  • 1 κρέμα γάλακτος (200 γρ)
  • 250 γραμ. τυριών (μιξ της επιλογής σας)
  • αλάτι
  • πιπέρι
    ή
  • Σάλτσα για ζυμαρικά 4 τυριά της knorr

(υλικά για 1 πακέτο μακαρόνια, 4-5 μερίδες)

Εκτέλεση

free cookΤεμαχίζουμε το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια (ή το τρίβουμε) και το σωτάρουμε στην κατσαρόλα σε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο. Αφού έχουμε κόψει το λάχανο σε όσο λεπτότερα κομμάτια γίνεται, ρίχνουμε το λάχανο στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ένα φλιτζανάκι νερό με τον πελτέ ντομάτας. Τα σιγοψήνουμε  για 20-25 λεπτά
tip.τα ανακατεύουμε καθόλη τη διάρκεια για να ψηθεί ομοιόμορφα το λάχανο.

Μετά, τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τα τυριά και το αλατοπίπερο σε μια κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δέσει η σάλτσα. Αν επιλέξουμε απλά τη σάλτσα knorr ακολουθούμε τις οδηγίες στη συσκευασία.

Ενώ, ετοιμάζουμε τη λευκή σάλτσα βράζουμε και τα μακαρόνια, ώστε να τα σερβίρουμε όλα ζεστά.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια στη συνέχεια το λάχανο και τέλος περιχύνουμε το πιάτο με τη λευκή σάλτσα..

γιατί όλοι κρύβουμε ένα σεφ μέσα μας
Τάκης 

Leave a Reply