Ιμάντες αιώρησης… η μόδα που μας κάνει καλό…

nnn

Είναι πλέον σπάνιο στην εποχή μας κάτι που γίνεται μόδα και  έχει πέραση στο κοινό, ταυτόχρονα να είναι καλό για την υγεία μας  και το σώμα μας. Ένα από αυτά τα λίγα πράγματα λοιπόν είναι και οι ιμάντες αιώρησης οι οποίοι έχουν μπει δυναμικά στον χώρο της άσκησης και μας προσφέρουν πολλά οφέλη.

Οι ιμάντες είναι μια μόδα που μας έχει έρθει από την Αμερική, χάρη στην τρέλα των πεζοναυτών που ήθελαν να ασκούνται ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε. Το όργανο αυτό αποτελείται από 2 ιμάντες οι οποίοι καταλήγουν σε δύο λαβες. Είναι  πολύ μικρό και μπορούμε να το μεταφέρουμε αλλά και να το γαντζώνουμε όπου επιθυμούμε.

Η μέθοδος της προπόνησης που ακολουθούμε με τους ιμάντες έχει αρκετά οφέλη για το σώμα μας. Αρχικά, γυμναζόμαστε χρησιμοποιώντας σαν αντίσταση μόνο το βάρος του σώματος μας, απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα των ασκουμένων και στοχεύει στην βελτίωση και ανάπτυξη της ευκινησίας, της δύναμης, της ισορροπίας και της αντοχής. Επιπρόσθετα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και στην περίοδο ανάρρωσης μας από τραυματισμούς.

Καθένας μπορεί να το έχει σπίτι του και να γυμνάζεται, πάντα βέβαια με την επιτήρηση ή τις συμβουλές κάποιου ειδικού.

Συμβουλή, στην οποία πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή! Πρέπει πάντα να έχουμε σφιχτούς κοιλιακούς και ραχιαίους ούτως ώστε πάντα ο κορμός μας να είναι σταθερός και να μην κινείτε η λεκάνη μας! Έτσι αποφεύγουμε τους τραυματισμούς!

Ένα γρήγορο πρόγραμμα ενδυνάμωσης:

    12

 

 

 1. Squat (4 set των 15 επαναλήψεων)                

 

21 

 

 

2. Χαμηλή κωπηλατική (4 set των 15 επαναλήψεων)

free

 

 

3. Push-ups (4 set των 15 επαναλήψεων)

 

 

free

 

 

 

4. Κάμψεις δικεφάλων (3 set των 15 επαναλήψεων)

 

4

 

 

5. Σανίδα (4 set των 15 επαναλήψεων)


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Κουρνούτης Κίμων
Personal Trainer
Απόφοιτος Τ.Φ.Α.Α Τρικάλων.

 

Leave a Reply