Αρωματικοί κουραμπιέδες από τη Νίκη Μερκούρη

Χριστούγεννα …η πιο όμορφη ζεστή, χουχουλιάρικη, ζαχαρωτή περίοδος της χρονιά έφτασε…..το freeminds και η διάσημη σεφ Νίκη Μερκούρη θα σας χαρίζουν καθόλη τη χριστουγεννιάτικη περίοδο συνταγές για να γεμίσετε το τραπέζι σας με λαχταριστά γλυκά, άκρως παραδοσιακά όπως η σημερινή και κάποιες άλλες που θα δώσουν μια πινελιά πιο μοντέρνα στο τραπέζι σας.
Ας απολαύσουμε…

gttt

Αρωματικοί κουραμπιέδες
από τη Νίκη Μερκούρη


Με αυτή τη γρήγορη και εύκολη συνταγή για κουραμπιέδες και θα μυρίσει όλο το σπίτι ζάχαρη και βούτυρο αλλά και οι καλεσμένοι σας θα γλείφουν τα δάχτυλά τους.

 

 

 

 

Υλικά
250 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
250 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο soft
200 γραμμάρια αμύγδαλα άψητα και χοντροκομμένα
1 βανίλια
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1 και 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κιλό ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
1. Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε τα δύο βούτυρα με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια πολύ καλά μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και λευκό.
2. Ρίξτε το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας απαλά.
3. Ψήστε στο φούρνο τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν χρυσοκάστανα και μόλις κρυώσουν ρίξτε τα και αυτά στο μείγμα ζυμώνοντας μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
4. Απλώστε τη ζύμη στον πάγκο και με διάφορα γιορτινά σχήματα φτιάξτε κουραμπιέδες και ψήστε τους για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
5. Όταν κρυώσουν βουτήξτε τους στην άχνη ζάχαρη ή σε λιωμένη σοκολάτα.

Ξέρατε ότι 

Ο κουραμπιές είναι ένα χαρακτηριστικό γλύκισμα ευρύτατα διαδεδομένο σε όλη την Ελλάδα που κατατάσσεται στα πατροπαράδοτα γλυκίσματα  που συνήθως παρασκευάζεται τα Χριστούγεννα. Το όνομά του οφείλεται εκ του τουρκικού “Kurabiye” γλύκισμα από αλεύρι, βούτυρο και άχνη ζάχαρης. Βάση της επιτυχίας του είναι το αγνό βούτυρο και το επιμελημένο κτύπημα.

Νίκη Μερκούρη 

Leave a Reply