Σε ζεστό ρόφημα τι έχουμε ;

Τώρα που έπιασε κρύο, δεν χάνουμε χρόνο για να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ζεστά ροφήματα…ροφήματα για όλες τις ώρες και στιγμές της μέρας, ροφήματα θρεπτικά και αρωματικά για όλο το χειμώνα…

Εμείς λοιπόν σας τα ετοιμάσαμε και τα σερβίραμε με όλα μας τα μυστικά … δοκιμάστε τα με καλή παρέα και θα τρελαθείτε…

75893_422371124505571_1015023958_n

 

Τσάι λάτε 

Υλικά για 6 άτομα

  • 600ml φρέσκο γάλα πλήρες 
  • 600ml νερό 
  • 3κ.γ μαύρο τσάι 
  • 2 φύλλα δάφνη 
  • 8 σπόροι κάρδαμο 
  • 3τμχ αστεροειδή γλυκάνισο 
  • 2 ξυλάκια κανέλα 
  • 5 γαρίφαλα
  • 3 πρέζες μείγμα μπαχαρικών
  • 1-2 κ.ο ρούμι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα γουδί θρυμματίζεται το κάρδαμο με την κανέλα, το γαρύφαλλο, το γλυκάνισο, την δάφνη και 2 πρέζες μείγμα μπαχαρικών και καβουρδίζετε όλα τα υλικά μαζί για 1 λεπτό
  2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα την οποία έχετε περάσει προηγουμένως από κρύο νερό (για να μην κολλήσει το γάλα , ρίχνετε το γάλα, το νερό , το τσάι , και τα καβουρδισμένα μπαχαρικά.Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε για 5 λεπτά 
  3. Περνάτε όλα τα υλικά από ένα σουρωτήρι και ρίχνετε το ρούμι 
  4. Σερβίρετε σε ποτήρια και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών 

 

Γκρογκ

Υλικά για 4 άτομα

  • 3 κ.γ κόκκινο τσάι
  • 4 κ.γ μέλι
  • 20 φυλλαράκια αποξηραμένα τριαντάφυλλο
  • 1 κ.σ αποξηραμένο άνθος πορτοκαλιού
  • 6 σπόροι κάρδαμο θρυμματισμένο
  • 1-2 κσ ρούμι
  • 750 ml νερό

Εκτέλεση 

  1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το τσάι , 10 φύλλα τριαντάφυλλο, το άνθος πορτοκαλιού και το κάρδαμο
  2. Προσθέτετε το νερό και τα αφήνετε να βράσουν. Στην συνέχεια αποσύρετε το σκεύος από την φωτιά, το σκεπάζετε και περιμένετε για 5 λεπτά
  3. Ρίχνετε μέσα το ρούμι και το μέλι . Βάζετε ξανά την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό
  4. Σουρώνετε το μείγμα και το σουρώνετε στα ποτήρια
  5. Για γαρνιτούρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα υπόλοιπα φύλλα από τριαντάφυλλο

 

Ζεστή σοκολάτα με μπαχαρικά 

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες 
  • 250ml γάλακτος
  • 180γρ μαύρη σοκολάτα γάλακτος 
  • ξύσμα από μισό μανταρίνι ή πορτοκάλι 
  • 2 πρέζες πιπέρι 
  • 2 πρέζες κανέλα 
  • 1 ξυλάκι βανίλια
  • 50 γρ ξύσμα σοκολάτας 
  • 4 πρέζες κακάο σε σκόνη 
  • 4 ξυλάκια κανέλας 
  • 1-2 κ.σ κονιάκ 

Εκτέλεση 

  1. Κόβετε την σοκολάτα σε κομμάτια 
  2. Την τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα μαζί με το ξύσμα μανταρινιού ή πορτοκαλιού , το πιπέρι την κανέλα και και το γάλα. Τα αφήνετε να βράσουν σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι μείγμα να πήξει .Αποσύρεται το σκεύος από την φωτιά και περιμένετε για 10 λεπτά .
  3. Σε ένα μπολ ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τους σπόρους της βανίλιας. Χτυπάτε μέχρι να γίνει σαντιγί και την διατηρείται κρύα 
  4. Βάζετε πάλι την κατσαρόλα με την σοκολάτα στη φωτιά, ανακατεύετε, ρίχνετε το κονιάκ και μοιράζετε το μείγμα σε κούπεσ 
  5. Από πάνω αν θέλετε προσθέτετε σαντιγί, μέσα σε κάθε κούπα βάζετε και από ένα ξυλάκι κανέλας. 

 

Ρόφημα με κολοκύθα 

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κολοκύθα 
  • χυμός και ξύσμα από ένα πορτοκάλι 
  • 600ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • κανέλα σε σκόνη 
  • μοσχοκάρυδο 
  • 6 μικρά φλιτζάνια εσπρέσσο 
  • 200 ml  κρέμα γάλακτος 
  • 1-2 κ.σ λικέρ πορτοκάλι 

Εκτέλεση 

  1. Καθαρίζετε την κολοκύθα, αφαιρείται τα σπόρια και την κόβετε στα δύο. Την βράζετε σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό 
  2. Προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού  και ανακατεύετε. Στην συνέχεια την πολτοποιείτε μέχρι το μείγμα να πάρει υφή πουρέ 
  3. Σε μία κατσαρόλα βάζετε 6 κ.σ από τον πουρέ κολοκύθας και το γάλα
  4. Βράζετε το μείγμα σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει 
  5. Πασπαλίζετε με κανέλα και μοσχοκάρυδο, ενώ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στη συνταγή 
  6. Μοιράζεται το μείγμα στις κούπες , προσθέτετε από ένα φλιτζάνι εσπρέσσο, λίγη κρέμα γάλακτος από πάνω και πασπαλίζετε με λίγη ακόμα κανέλα

 

Καλή απόλαυση…

Μ.Φ.

 

Leave a Reply