Σκέψεις…  λίγο πριν το 2020!! 

Με τη γλύκα απο τα μελομακάρονα στο στόμα και τη λευκή ζάχαρη άχνη απο τους κουραμπιέδες  να πασπαλίζει τις όποιες μαύρες σκέψεις, οι γιορτές των Χριστουγέννων πέρα από περίοδος  θρησκευτικής κατάνυξης, χαράς και ξεγνοιασιάς απο τις καθημερινές υποχρεώσεις, είναι και μια κατάλληλη  χρονική στιγμή ανασυγκρότησης και ανασκόπησης!

Write-Your-Thoughts
Μια ολόκληρη χρονιά φτάνει στο τέλος της… Μπορεί πράγματι όσα φέρνει η ώρα να μην τα φέρνει ο χρόνος , αλλά κι ο χρόνος , ο κάθε χρόνος, και συγκεκριμένα το 2019, σίγουρα έφερε και πήρε πολλά! Τι πήρε και τι έδωσε; Τι κερδίσαμε και τι χάσαμε; Τι θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει ή να έχουμε χάσει; Ένας τελικός απολογισμός, ένα γενικό συμμάζεμα των σκέψεων και των πράξεων μας μέσα στη θαλπωρή των Χριστουγέννων είναι, πιστεύω, ένα απο τα ωραιότερα δώρα που μπορεί να κάνει κανείς στον εαυτό του αυτή την περίοδο. Ένα ‘χριστουγεννιάτικο’  ξεσκαρτάρισμα είναι πάντα χρήσιμο,  ώστε νέες  σκέψεις, φρέσκες ιδέες κι άπιαστα όνειρα να βρουν χώρο ν’ απλωθούν.

Διώχνοντας το άγχος και χαλαρώνοντας παρέα με αγαπημένους  ανθρώπους, είναι η ώρα να καθαρίσουμε το μυαλό και την ψυχή μας, να χαρούμε σαν παιδιά με όσα μικρά ή μεγάλα έχουμε καταφέρει τη χρονιά που πέρασε και να  μαζέψουμε δύναμη, για να διορθώσουμε, αν είναι δυνατόν, όσα χαλάσαμε, πληγώσαμε ή απογοητεύσαμε. Κι όλα αυτά με ταπεινότητα και ειλικρίνεια, με τις  αξίες δηλαδή που γεννήθηκαν μέσα σε μια φάτνη μια βραδιά πριν απο πάρα πολλά χρόνια…

Ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η γιορτή είναι μεγάλη! Ας γιορτάσουμε, λοιπόν, για όλα όσα ευτυχώς έχουμε,  για εκείνα που μας ταξιδεύουν και μας κάνουν καλύτερους  και πιο δυνατούς, για όσα αγαπάμε και μας γεμίζουν. Ακόμη,  για όσα χάσαμε, γιατί έτσι έπρεπε και για όλα όσα πρόκειται να έρθουν,  ακολουθώντας  την πορεία του αστεριού που φωτίζει πάνω απο τον καθένα.

Καλές γιορτές σε όλους με πολλά φιλιά και αγκαλιές

Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά  με χαμόγελα και ζεστασιά στις καρδιές

… συντροφιά με freemind άρθρα και αλλιώτικες ματιές!

Γεωργία Καλπαζίδου