“σουλατσάρουμε” στο σπίτι..

Πετσέτες,μαγιό και τσάντες θαλάσσης μαζεύτηκαν και μπήκαν στις ντουλάπες. Χαιρόμαστε ήδη το φθινόπωρο και εγώ προσωπικά περιμένω πως και πως το χειμώνα, είναι και η αγαπημένη μου εποχή άλλωστε.
Τώρα λοιπόν που θα αρχίσει σιγά σιγά το κρύο και θα σκοτεινιάζει όλο και πιο νωρίς δε υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να καλέσεις τη παρέα σου στο σπίτι για κρασάκι,φαγητό και επιτραπέζια! Ας μην είμαστε συνέχεια πάνω από ένα κινητό ή μια οθόνη υπολογιστή!

freerminds games
Σας προτείνουμε τα πέντε δικά μας αγαπημένα
1.TABOO
Το ξέρουμε και το αγαπάμε σχεδόν όλοι!Όσοι δε έχετε παίξει ποτέ ήρθε η ώρα να το κάνετε!Από το κλασσικό μέχρι και το μεγάλο taboo όπου μπορείς να περιγράψεις το θέμα με 4 διαφορετικούς τρόπους όπως ζωγραφική και παντομίμα.Το taboo εξακολουθεί να είναι ένα παιχνίδι που θα σε κάνει να γελάσεις και να μη καταλάβεις πως πέρασαν τόσες ώρες.

2.TRIVIAL
Ας μάθουμε και κάτι!
Ερωτήσεις απο γεωγραφία και λογοτεχνία μέχρι και αθλητικά!Ο καθένας μόνος του ή χωρισμένοι σε ομάδες σίγουρα το παιχνίδι θα σας παρασύρει!
3.DIXIT
Πήρε το βραβείο για παιχνίδι της χρονιάς το 2010,εύκολο και πολύ διασκεδαστικό!Ο κάθε παίκτης παίρνει 6 κάρτες (με πολύ ωραίες εικόνες!) ένας απο τους παίκτες γίνεται ο αφηγητής του γύρου.Κοιτάζει τις κάρτες του,διαλέγει μία χωρίς να αποκαλύψει ποια και λέει κάτι σχετικό με αυτή μόνο με μια λέξη,φράση ή ακόμα και στίχο.Οι υπόλοιποι παίκτες διαλέγουν απο τις κάρτες τους αυτή που κατά τη γνώμη τους ταιριάζει περισσότερο σε αυτό που είπε ο αφηγητής.Οι κάρτες που διάλεξαν ανακατεύονται και όταν ανοίγονται πρέπει ο καθένας να ψηφίσει ποια πιστεύει πως ανήκει στο αφηγητή με βάση αυτό που είχε πεί αρχικά.Στο τέλος βαθμολογούνται ανάλογα με το αν και πόσοι ψήφισαν σωστά!

4.THE SETTLERS OF CATAN
Σκοπός των παικτών είναι να γίνουν η κυρίαρχη δύναμη στο νησί Κατάν χτίζοντας δρόμους πόλεις και οικισμούς.Ενδιαφέρον και απολαυστικό παιχνίδι.Θα χρειαστείς σε κάποιο ποσοστό τη τύχη και το ζάρι με το μέρος σου αλλά όπως λέει και ένας φίλος μου είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής,ας κερδίσει ο καλύτερος!

5.SAY ANYTHING
Σε μια παρέα δε θα έπρεπε να υπάρχουν μυστικά!
Ο κάθε παίκτης στη σειρά του διαβάζει μια ερώτηση η οποία μπορεί να είναι από το ποιος είναι ο αγαπημένος σου τραγουδιστής μέχρι το πιο παράξενο πράγμα που σου έχει συμβεί σε ραντεβού.Οι υπόλοιποι γράφουν μια απάντηση και τις ανακατεύουν.Ο πρώτος παίκτης διαλέγει μια τυχαία και οι υπόλοιποι προσπαθούν να μαντέψουν ποιος τη έγραψε. Πόσο καλά ξέρετε ο ένας τον άλλο; Το αγαπάμε γιατί μας θυμίζει κάτι απο τον αναπτήρα που παίζαμε παλιά!

freeminds life

Καλά να περάσετε!!!
και να θυμάστε σημασία δεν έχει ο νικητής, αλλά και γιατί όχι να είστε….

Κωνσταντίνα Γ.

Leave a Reply