Παγκόσμια μέρα ζώων

“το μεγαλείο ενός έθνους και η πρόοδος στις ηθικές αξίες κρίνεται από το τρόπο που φέρετε στα ζώα” ο Μαχάτμα Γκάντι συνοψίζει με αυτά του τα λόγια όλο το νόημα αυτής της ημέρας.

Γιορτάζεται για πρώτη σε ενα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία το 1931 και στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα υπο εξαφάνιση ζώα.Στα χρόνια που ακολουθούν και μέχρι σήμερα η γιορτή περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου. Η 4η Οκτωβρίου καθιερώνεται ως η παγκόσμια μέρα ζώων για ένα ακόμα λόγο, οτι συμπίπτει με το εορτασμό του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης προστάτη των ζώων και του περιβάλλοντος. Είναι υποχρέωση όλων μας και όχι μόνο των φιλοζωικών ενώσεων η ενημέρωση για τα δικαιώματα των ζώων όπως επίσης και ευθύνη μας να εκλείψουν φαινόμενα κακοποίησης και εκμετάλλευσης ζώων που γίνονται όλο και πιο συχνά γνωστά.
παγκόσμια ημέρα ζώων

3-4 Οκτωβρίου, μέρες γεμάτες δράσεις, μπαζάρ και φιλοζωικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, προς τιμήν των αδέσποτων και δεσποζόμενων κατοίκων της!

ΚΟΛΩΝΑΚΙ – Διήμερη εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στην Αθήνα, 3 & 4 Οκτωβρίου, Πλατεία Φιλ. Εταιρείας, για τα αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων

ΑΘΗΝΑ – Διήμερη εκδήλωση για 3 φιλοζωικά σωματεία, 3 & 4 Οκτωβρίου, Laluk Cafe-Bar, Γ. Ολυμπίου 15, Αθήνα

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – Αφιερωμένο στα ζώα το 4ο Παιδικό Φεστιβάλ Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, 3 & 4 Οκτωβρίου, Πλατεία Αρχανών

ΚΥΨΕΛΗ – Εκδήλωση της SAPT Hellas για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, 3 Οκτωβρίου, Πεζόδρομος Φωκ. Νέγρη, Κυψέλη, για το έργο της SAPT Hellas

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Εκδήλωση υιοθεσίας αδέσποτων ζώων, 3 Οκτωβρίου, Almapet, 17ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Περαίας

ΑΘΗΝΑ – Παρουσιάζεται το νέο ημερολόγιο των Εφτάψυχων, 4 Οκτωβρίου, στο Bartesera, Κολοκοτρώνη 25

ΓΛΥΦΑΔΑ – Βρες το ταίρι σου στην εκδήλωση του ΣΠΑΖ, 4 Οκτωβρίου, Πλατεία Εσπερίδων, για το έργο του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (ΣΠΑΖ)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, 4 Οκτωβρίου, Πεζόδρομος Δημ. Γούναρη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Το φιλοζωικό σωματείο Η ΑΓΑΠΗ μας καλεί για καφέ, 4 Οκτωβρίου, Καφέ LOL, Αρριανού 16

ΛΑΡΙΣΑ – Εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα των Ζώων, 4 Οκτωβρίου

ΜΟΣΧΑΤΟ – Ημερίδα για την Παγκόσμια Μέρα των Ζώων, 4 Οκτωβρίου

ΧΑΝΙΑ – Εθελοντική αιμοδοσία την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, 4 Οκτωβρίου

Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ – 9o Φιλοζωικό Πανηγύρι & 7ο Wag-A-Thon, 10 & 11 Οκτωβρίου, Πεζόδρομος σινεμά Άλσος, Ν. Φιλαδέλφεια, για το έργου του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας.

ΑΘΗΝΑ – Ημέρα Γνωριμίας & Υιοθεσίας από την Αδέσποτη Φροντίδα, 11 Οκτωβρίου, «Dogs Furry Tail», Βεΐκου 99, Κουκάκι, Aθήνα (πλησίον μετρό Συγγρού Φιξ)

Για τους πιο δραστήριους τύπους:
ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ – Κάνουμε agility και βοηθάμε τα αδέσποτα ζώα του Stray.gr, 4 Οκτωβρίου, για το έργο του Σωματείου Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Stray.gr

ΦΙΛΟΘΕΗ – Run with your dog, 4 Οκτωβρίου, για το έργο της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας

Η Ρόδος μας καλεί να χορέψουμε για τα αδέσποτα, 4 Οκτωβρίου, Κυνοκομείο Ρόδου και το απόγευμα στον Πεζόδρομο Ακταίον, για τα 300 σκυλιά του Κυνοκομείου και το έργο των 3 φιλοζωικών σωματείων της Ρόδου (Stray Gang, Paws & Claws και Lucky Paws).

Μέρες γεμάτο εκδηλώσεις, διαγωνισμούς και εκπλήξεις. Θα μπορούσε λοιπόν αυτή η μέρα να γίνει η αφορμή για να ασχοληθούμε λίγο παραπάνω με τα ζώα και το τι συμβαίνει γύρω μας χωρίς αυτό να σημαίνει πως την επόμενη μέρα το θέμα θα ξεχαστεί.

Δε προσπάθησα να σας πώ κάτι παραπάνω, γιατί ο σκύλος θα σας πει μόνος του την ιστορία του…
και τότε θα καταλάβετε..

Κωνσταντίνα Γ.

~Η λίστα των εκδηλώσεων είναι από το  trihes.gr

Leave a Reply