Greece Race for the Cure: ο τερματισμός

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος από αυτόν της χθεσινής Κυριακής για να σταθείς δίπλα σε μία αγωνίστρια κατά του καρκίνου του μαστού στο Greece Race for the Cure που πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί στο Ζάππειο. Οι συμμετοχές άγγιξαν νέο ρεκόρ ξεπερνώντας τα 20 χιλιάδες άτομα και το www.freeminds.gr ήταν εκεί, συμμε-τρέχοντας με μικρούς και μεγάλους φίλους της Ελληνίδας γυναίκας. 

greece.race.for.the.cure.freeminds.2

Οι σπόνσορες συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου από νωρίς το πρωί και οι πρώτες αφίξεις ξεκίνησαν από τις 10. Οι ήχοι των οργάνων στη κεντρική σκηνή ξεσήκωναν τον κόσμο στη μεγάλη όπως εξελίχθηκε γιορτή με συμμετοχή από οικογένειες, νέους, ηλικιωμένους διότι δεν έλειπε καμία ηλικία από το πλήθος το οποίο “έντυσε” τους κήπους του Ζαππείου στα λευκά από τα όμορφα μπλουζάκια της τελετής ενώ το χρώμα όλων των survivor ήταν το ροζ. Αξιοσημείωτη είναι και η συμμετοχή πολλών ανεξάρτητων ομάδων, συλλόγων και μη κυβερνητικών οργανώσεων που έτρεξαν στις 11.30 το πρωί της Κυριακής μαζί και δίπλα στις γυναίκες με καρκίνο όπως είναι ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος, η Εθελοντική-Διασωστική Ομάδα Κρίσεων Ε.Δ.Ο.Κ. αλλά και πολλές ομάδες από εργαζομένους επιχειρήσεων.

raceforthecure.freeminds.gr

Όλοι οι χορηγοί ανεξάρτητα από τους διοργανωτές που για 7 χρόνια τώρα τιμούν με αυτόν τον αγώνα και είναι δίπλα σε κάθε στάδιο της γυναικάς με εμπειρία στον καρκίνο του μαστού, έδιναν πληροφορίες για έγκαιρη πρόληψη της ασθένειας αλλά και του ιού HPV των ανθρωπίνων θηλωμάτων και μέσω εντύπων ενημέρωσης προέτρεπαν κάθε γυναίκα να προβεί σε άμεσες εξετάσεις. Δεν επρόκειτο λοιπόν για μία απλή συγκέντρωση περιπάτου και μαραθωνίου αλλά για κανονικό αγώνα καταπολέμησης της χρόνιας αυτής μάστιγας που λέγεται καρκίνος. 

raceforthecure.groups.freeminds

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι κάτι παραπάνω από αληθινές και γεμάτες συναισθήματα από μικρούς και μεγάλους που χτες έτρεξαν, ενημερώθηκαν και ενημέρωσαν, υποστήριξαν και προσέφεραν το λιθαράκι τους στον μεγάλο αγώνα που δίνει ένα κοντινό τους πρόσωπο, όπως άλλωστε αποτυπώθηκε αυτό επάνω στο μπλουζάκι τους.

racingfor.grftc.freeminds.gr

 

racingfor.grftc.2freeminds.gr

Τα έσοδα από τις συμμετοχές αλλά και από τις δωρεές των συμμετεχόντων ήταν τεράστια ενώ το πλήθος μπορούσε να προμηθευτεί και μερικά αναμνηστικά ημερολόγια από τον πάγκο του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο του μαστού “Άλμα Ζωής” (www.almazois.gr) ο οποίος θα διαθέσει και το τελευταίο ευρώ της χθεσινής ημέρας στις παροχές του συλλόγου για την γυναίκα με καρκίνο. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια του Συλλόγου έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Μάιο και θα ολοκληρωθούν στις 12 Δεκεμβρίου 2015 στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα του Συντάγματος. Σε αυτά ανεξαρτήτως ηλικίας κάθε γυναίκα μπορεί να συμμετέχει και να παρακολουθήσει χρήσιμες ομιλίες από ιατρούς όσον αφορά τον καρκίνο του μαστού από την πρόληψη και την αντιμετώπιση έως και τις σωστές διατροφικές συνήθειες που θα πρέπει να αποκτήσουμε κατά περίπτωση.

almazois.gr.freeminds.gr

Στον καρκίνο του μαστού ο Σύλλογος Άλμα Ζωής θέλει να του μιλήσεις για αυτό που σου συμβαίνει, σε προτρέπει να καλέσεις την γραμμή στήριξης 210 8 253 253 

Το μήνυμα ελπίδας μαζί με τα χιλιάδες ροζ μπαλόνια που αφέθηκαν στον ουρανό στην τελετή στάλθηκαν και φέτος σε κάθε γυναίκα ξεπερνώντας κάθε προσδοκία… ραντεβού τον επόμενο χρόνο με ευχές για νέο ρεκόρ συμμετοχών, ανθρωπιάς, συμπαράστασης και περισσότερων όπλων για την νίκη του καρκίνου του μαστού…

Β.Κ.

 

Leave a Reply