Σοκολατένια γλειφιτζούρια….

Μία από τις μικρές απολαύσεις της ζωής μας είναι αναμφίβολα η σοκολάτα.  Tο 600 μ.Χ. οι μάγια μεταναστεύουν στη χερσόνησο του Γιουκατάν που είναι το σημερινό Μεξικό μεταφέροντας μεταξύ άλλων και τη καλλιέργεια κακάο με τη όποια ασχολούνται αιώνες . Με αυτό το τρόπο αρχίζει να διαδίδεται η καλλιέργεια των κακαόδεντρων. Άλλωστε και η ετυμολογία της λέξης συνδέεται με τους μάγια αφού η σοκολάτα προέρχεται από το oxcart που στη διάλεκτο τους σημαίνει θόρυβος. Η Ισπανία γίνεται η πρώτη χώρα στη Ευρώπη που γνωρίζει τη σοκολάτα και η ιστορία συνεχίζεται όταν καθιερώνεται στη γαλλική αυλή το 1615. Το 1663 η εκκλησία της Ρώμης που μέχρι τότε είχε αποκηρύξει τη κατανάλωση της σαν αμαρτία τη νομιμοποιεί και αρχίζει η σκληρή διεκδίκηση του μονοπωλίου εμπορίου της. Εργοστάσια σοκολάτας δημιουργούνται πρώτα σε ΗΠΑ, Βαρκελώνη όπως και σε Ελβετία με τους Ελβετούς να είναι ακόμα και σήμερα πρωτοπόροι στη επεξεργασία της σοκολάτας.

 Με σύνθημα Βουρ για σοκολάτες….σας προτείνουμε τα σοκολατένια γλειφιτζούρια για μικρούς και μεγάλους.

σοκολατένια γλειφιτούρια
Προετοιμασία : 15-30 λεπτά  
Μαγείρεμα : 30-45 λεπτά 

Υλικά
Για 10 άτομα

Για 30 κομμάτια

  • 400 γρ. μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα ή βανίλια
  • 200 γρ. κρέμα τυρί.
  • 30 -35 φουντούκια.
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα.
  • Τρούφα σοκολάτας
  • Τρίμμα καρύδας.
  • 30 ξυλάκια.

 

 

Εκτέλεση Συνταγής

  • Χτυπάμε σε ένα μούλτι ή με μίξερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι την κρέμα τυριού μαζί με τα θρυμματισμένα μπισκότα.
  • Όταν γίνουν μια ενιαία μάζα τα πλάθουμε σε μπαλάκια σαν μικρά κεφτεδάκια και τοποθετούμε στο εσωτερικό τους από ένα φουντούκι. Τα απλώνουμε σε ένα πιάτο και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να παγώσουν.
  • Ετοιμάζουμε την σοκολάτα λιώνοντας την σε μπεν μαρι .Βγάζουμε τα μπαλάκια από το ψυγείο και καρφώνουμε από ένα ξυλάκι στο καθένα. Βουτάμε κάθε σοκολατάκι μέσα στην λιωμένη σοκολάτα και μετά το βουτάμε στην τρούφα ή στο τρίμμα καρύδας ή σε ότι άλλο υλικό αγαπάμε, μπορούμε να αφήσουμε μερικά μόνο με την σοκολάτα .

Προσοχή!!!
 Όταν λιώσουμε την σοκολάτα την αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει πριν βουτήξουμε σε αυτήν τα μπαλάκια για να μην λιώσουν.

 

σοκολατένια γλειφιτζούρια
Έτοιμα τα σοκολατένια γλειφιτζούρια!!!!!!!!
Δ.Κ

Leave a Reply