Η Αυγουστιάτικη πανσέληνος

Η Πανσέληνος του Αυγούστου για μια χρονιά ακόμα θα μας γοητεύσει… Φέτος η Σελήνη θα βρεθεί σε μερική έκλειψη, αφού θα εισέλθει μερικώς στην σκιά της γης και θα σκιάσει ένα μικρό μέρος της επιφάνειάς της. Σύμφωνα με το CNN η μερική έκλειψη ξεκινά στις 20:23 όπου η σελήνη βρίσκεται πάνω από τον ορίζοντα, στις 21:22 πραγματοποιείται το μέγιστο του φαινομένου και στις 22:18 ολοκληρώνεται η φάση της μερικής έκλειψης, καθώς η σελήνη θα έχει βγει από την σκιά της Γης.

 

Και φυσικά μια τόσο ξεχωριστή πανσέληνος δε θα μπορούσε παρά να πλαισιώνεται από εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Εμείς επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τις πιο ενδιαφέρουσες…

 • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Θα είναι ανοικτό στον χώρο του τηλεσκοπίου Δωρίδη στον λόφο της Πνύκας, από τις 20:30 έως τις 22:30 για όσους επιθυμούν να παρατηρήσουν την σελήνη και την μερική έκλειψή της. Ειδικευμένο προσωπικό θα είναι διαθέσιμο για να παρέχει πληροφορίες.

 • Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο ΑΘηνών

Μουσική εκδήλωση με την Ανδριάννα Μπάμπαλη και το κουαρτέτο Quarderinas Quartet. “Quarderinas Moonlight Stories”. Ώρα 21.00, με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Μουσείων Εστίαση Α.Ε.

 • Αρχαιολογικός χώρος Ονιθέ, Γουδαλιανά Ρεθύμνου

Μουσικοθεατρική παράσταση με τη Μάνια Παπαδημητρίου και τον Άρη Γραικούση. Ώρα έναρξης 20.00. Συνδιοργάνωση με Δήμο Ρεθύμνης, Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης & Πολιτιστικός Σύλλογος Γουλεδιανών.

 • Κάστρο Αγίου Γεωργίου Κεφαλονιάς

“Η άλλη πλευρά του Φεγγαριού”. Μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Μάνο Χατζηδάκι. Συνδιοργάνωση με το θέατρο Δίδελφυς, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλονιάς και την Ι.Μ. Κεφαλληνίας. Ώρα έναρξης 21.30. Ο αρχαιολογικός χώρος θα είναι ανοικτός για το κοινό από τις 20.00 μέχρι και την ολοκλήρωση της συναυλίας.

 • Έκθεση και αύλειος χώρος Γιαννοπούλειου Αρχαιολογικού Μουσείου Αλμυρού

Περιήγηση για το κοινό στην Έκθεση του Μουσείου (19.30-20.30). Μουσική συναυλία από το Γυναικείο Μουσικό Σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού και από τη Μουσική Παρέα “Οι φίλοι της Μουσικής λαϊκοί και όχι μόνο”, στον αύλειο χώρο του Μουσείου (20.30). Δήμος Αλμυρού σε συνεργασία με την ΕΦΑ Μαγνησίας.

 • Ακρόπολη Ιτς Καλέ Κάστρου Ιωαννίνων – Υπαίθριος χώρος μπροστά από το Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων

Μουσική Εκδήλωση. Η μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβας σε μουσική εκδήλωση με τίτλο: “Αυτόν που αγαπώ” με τραγούδια από την Ελλάδα, την Κύπρο, τον Λίβανο, τη Γαλλία, το Μεξικό, την Κίνα κ.α. Συνδιοργάνωση με την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20.00 έως 24.00.

 • Αρχαιολογικός χώρος Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης

Φιλοξενία της παράστασης “Ο θάνατος της Κλεοπάτρας”, λυρική καντάτα σε μία πράξη σε μουσική του Hector Berlioz και κείμενα του William Shakespeare. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Εταιρεία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδας, εκτός του τυπικού ωραρίου λειτουργίας.

 • Κάστρο Αρχαίας Πύδνας

Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από τις  20:00 έως και τις 24:00. Επίσης θα διοργανωθεί μουσική εκδήλωση από την Εστία Πιερίδων Μουσών. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου.

 • Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Εκδήλωση με τίτλο “Με το τηλεσκόπιο στο Μουσείο”, σε συνεργασία με την Αστρονομική Εταιρεία “Ωρίων”. 20.00-21.00 Θεματικές ξεναγήσεις του κοινού στις συλλογές. 21.00-21.30 Διάλεξη μέλους της Αστρονομικής Εταιρείας “Ωρίων”, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου. 21.30 Αστροπαρατήρηση και Ουρανογραφία από τα μέλη του Ωρίωνα στον προαύλιο χώρο με τη συμμετοχή του κοινού. 22.30 Συναυλία με το μουσικό σχήμα “Ονειρόδρομοι” με συνθέσεις του Γιώργου Παπαδόπουλου και τη συνοδεία ποιημάτων. Λήξη εκδήλωσης στις 24.00.

 • Κάστρο Άμφισσας

Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Δελφών

 • Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Μεσσήνης

Κονσέρτο εγχόρδων νέων της Ακαδημίας της Βιέννης από το μουσικό σύνολο “Young Master players” που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Δήμου Μεσσήνης. Ο χώρος θα παραμείνει κλειστός εκτός από την είσοδο έως το αρχαίο θέατρο.

 

Freeminds επιλογές