5+1 γλυκές απολαύσεις του Καλοκαιριού

Δεν θέλουμε να πάρουμε ούτε γραμμάριο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά ποιος μπορεί να αντισταθεί σε καλοκαιρινά δροσερά γλυκάκια με την πρόφαση των λιγότερων θερμίδων τους…

 

Cheesecake με αποξηραμένα φρούτα

Υλικά:

200g τριμμένα μπισκότα

50g βούτυρο

200mL κρέμα γάλακτος

1 κουτ. του γλυκού corn fleur

400g τυρί κρέμα

200mL ζαχαρούχο γάλα

cheesecake.freeminds

Εκτέλεση:

Σε ένα πιρέξ ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο. Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε το corn fleur ανακατεύοντας για 2 λεπτά. Έπειτα ολοκληρώνουμε με το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο και αναδεύουμε αργά και συχνά για να γίνει ένα μείγμα.

Προσθέτουμε το μείγμα στο μπισκότο και επιλέγουμε μία μαρμελάδα κεράσι ή βατόμουρου με αποξηραμένα φρούτα για γαρνίρισμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 6 ώρες και σερβίρουμε…

 

Παγωτό Μωσαϊκό

Υλικά:

250g γάλα

200g zάχαρη

125g βούτυρο

450g. μπισκότα Πτι-Μπερ

50g. κακάο

 mwsaiko.freeminds

Εκτέλεση:

Σπάμε τα μπισκότα στα 4 και σε μία κατσαρόλα ρίχνω το γάλα με τη ζάχαρη. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει και αυτό ρίχνουμε το κακάο. Ανακατεύουμε καλά να γίνει σαν κρεμά.

Αδειάζω το μείγμα πάνω στα μπισκότα και με σπάτουλα ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν τα περισσότερα μπισκότα. Αδειάζουμε όλο το μείγμα πάνω σε λαδόκολλα και τυλίγω σε ρολό. Το βάζουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες να πήξει.

 

Γιαουρτοζελέ με φρούτα

Υλικά:

300g φράουλες ή βατόμουρα κομμένα στα δύο

50g. ροδάκινα κομμένα στα δύο

200g κεράσια, καθαρισμένα και κομμένα στα δύο

1 κιλό γιαούρτι

125g ζάχαρη άχνη

25g ζελατίνα σε σκόνη

120 ml ζεστό νερό

yogartzele.freeminds

Εκτέλεση:

Διαλύουμε τη ζελατίνα στο ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το γιαούρτι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα φρούτα (εκτός από τα κεράσια) και έπειτα το μείγμα της ζελατίνας. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα τα κεράσια και το βάζουμε σε μια φόρμα για κέικ και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει 3 ώρες.

 

Μους Σοκολάτας

Υλικά:

150g κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια

5 αυγά

175mL κρέμα γάλακτος κακάο (για το γαρνίρισμα)

ζάχαρη άχνη (επίσης για το γαρνίρισμα)

mous_sokolata.freeminds

Εκτέλεση:

Λιώνουμε την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να γίνει χλιαρή για λίγα λεπτά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ, μέχρι να γίνει παχύρρευστη (4-5 λεπτά). Ύστερα χτυπάμε τα ασπράδια από τα αυγά για 5 περίπου λεπτά.

Έπειτα ρίχνουμε τα χτυπημένα ασπράδια στη σοκολάτα, ανακατεύοντας το μείγμα με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τέλος, με τον ίδιο τρόπο προσέθετε και την παχύρρευστη κρέμα.

Μοιράζουμε τη μους σε 4 ποτήρια και αφήνεται στο ψυγείο να παγώσει καλά για 4 με 5 ώρες.

 

Γιαουρτογλυκό με σοκοφρέτες

 Υλικά:

500g γιαούρτι στραγγιστό

500g κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγί)

10-12 σοκοφρέτες (ανάλογα με το μέγεθος του σκεύους που θα χρησιμοποιήσετε)

2 μπανάνες

gofretes.freeminds

 

Εκτέλεση:

Σπάμε τις σοκοφρέτες σε μικρά κομμάτια, τις στρώνουμε σε ένα πιρέξ ή τις μοιράζουμε σε βαθιά γυάλινα μπολ και τις πιέζουμε ελαφρά έτσι ώστε να δημιουργήσουν μια ομοιόμορφη στρώση.

Στη συνέχεια ανακατεύουμε την σαντιγί με το γιαούρτι και την απλώνουμε πάνω από τις σοκοφρέτες.

Τέλος γαρνίρουμε το γλυκό με φέτες μπανάνας και το βάζουμε στο ψυγείο για να δέσει.

 

Πανακότα με γιαούρτι και φράουλες

Υλικά:

1000 mL κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

350g γιαούρτι σακούλας

120g ζάχαρη

4 φύλλα ζελατίνας (20g)

 

Για την μαρμελάδα φράουλας:

15 φράουλες

50g ζάχαρη

500 ml χυμός φράουλας

panakota.freeminds

Εκτέλεση:

Βάζουμε τη ζελατίνα σε μπολ με κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα με τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη ζελατίνα αφού τη στύψουμε καλά και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου πέσει η θερμοκρασία. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί. Μόλις κρυώσει, το μοιράζουμε σε ατομικά φορμάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
Για την σος φράουλας. Πολτοποιούμε τη μισή ποσότητα στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη. Το υπόλοιπο το κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ανακατεύουμε τον χυμό, λίγη ζάχαρη και τους κύβους. Μοιράζουμε τη σος στην πανακότα, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του χυμού με τα κομμάτια φράουλας και σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση…

N.Σ

Leave a Reply