Καλοκαίρι στην Αθήνα: επιλέγω 5ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου

Έμεινες πίσω στην πρωτεύουσα Αύγουστο μήνα και αναρωτιέσαι πως θα γεμίσουν οι ώρες την μοναξιά σου, πως θα κάνεις τις μέρες να περάσουν γρήγορα ακόμα κι όταν όλοι γύρω σου ανεβάζουν προκλητικές φωτογραφίες στα media με θάλασσα ποτό και μουσική…
Η λύση είναι τόσο εύκολη αρκεί να δεις με μία ματιά πόσο διδακτική, δημιουργική και άξια του μεγάλου ελεύθερου χρόνου σου μπορεί να είναι. Ο λόγος για το 5th Athens Open Air Film Festival που διοργανώνεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας υπό την αιγίδα του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ-cinema.gr

 

ATHENSFILFMFESTIVAL.FREEMINDS

 

Το φεστιβάλ ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Ιουνίου και ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο με μία σειρά από κινηματογραφικές επιτυχίες και μη, με άρωμα Καλοκαιριού και αγάπη για την τέχνη. Σκοπός, ωστόσο, των διοργανωτών δεν είναι μόνο η επιστροφή στην οθόνη παλιών καλών εποχών του σινεμά αλλά η ανάδειξη του κέντρου και των προαστίων της πόλης στους ίδιους τους κατοίκους της, που χρόνια τώρα έχει εγκαταλειφτεί στα μέσα του Καλοκαιριού αφού το μόνο που μπορεί να συναντήσει κανείς τέτοια εποχή στα σοκάκια της Πλάκας και του Θησείου είναι τουρίστες.

aoaff1.freeminds

 

Η κινηματογραφική αυτή γιορτή ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2011 δημιουργώντας βραδιές σινεμά στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Αττικής αναδεικνύοντας από την αρχή πάρκα, ξεχασμένα μνημεία και πλατείες που πριν από δεκαετίες ήταν σήμα κατατεθέν του αστικού τοπίου.

Μαζί με την ευγενική χορηγία λοιπόν του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) ο θεατής έχει την δυνατότητα να επιλέξει -και να παρακολουθήσει δωρεάν- ανάμεσα σε κλασσικές ταινίες, σε ελληνικές ταινίες, σε προβολές με μουσική και σε νύχτες πρεμιέρας μέσα σε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα που επιλέχθηκε μαζί με τον, για πρώτη φορά συνδιοργανωτή, Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

aoaff.insta.freeminds

 

Μερικά από τα πιο γνωστά θερινά σινεμά δεν θα λείπουν από τη λίστα, όπως το Σινέ Δεξαμενή και Ζέφυρος καθώς και το Ελληνίς Cinemax. Ενώ φέτος οι προβολές του Φεστιβάλ επεκτείνονται για πρώτη φορά και στο Αρχαίο Θέατρο Κολωνού, το Μουσείο Μπενάκη και στο Τρένο στο Ρουφ, ενώ ειδικά για την πρεμιέρα του Φεστιβάλ άνοιξε ένας από τους συγκλονιστικότερους αρχαιολογικούς χώρους, ο Ναός του Ολυμπίου Διός.

 

aoaff2.freeminds

 

Πάνω από 40 χιλιάδες θεατές έχουν καταγραφεί στη διάρκεια του φεστιβάλ ενώ έχουν προβληθεί περισσότερες από 80 ταινίες ανά σεζόν. Φέτος το φεστιβάλ τιμήθηκε και με το χρυσό βραβείο Tourism Awards 2015.

Αξίζει να σημειωθεί πως την αφίσα-γκράφιτι της διοργάνωσης έχει επιμεληθεί ο street artist Wild Drawing ο οποίος ερχόμενος από την Ινδονησία σπούδασε στην Καλών Τεχνών και πήρε μέρος σε χιλιάδες διεθνείς εκθέσεις από Ευρώπη Αμερική και Ασία και τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα ( www.wdstreetart.com )

Αναλυτικά το πρόγραμμα στο www.cinema.gr

aoaff3.freeminds

 

Δώσε αξία στις μέρες σου, αγάπα την πόλη σου μέσα από την διδαχή και την ιστορία της τέχνης που σου προσφέρει το 5th Athens Open Air Film Festival

Καλό Καλοκαίρι

Βούλα Κ.

Leave a Reply