Φάκελος Σειρές [Πιλότοι #7: Fear the Walking Dead]

fear-the-walking-dead-episode-3

 

Σήμερα προβάλλεται το 6ο και τελευταίο επεισόδιο του 1ου κύκλου του Fear the Walking Dead.

Γενικά τα spin-off δεν τα συμπαθώ. Αυτό που πρέπει εκβιαστικά να τα δεις γιατί θα σου δώσουν κάτι παραπάνω για μια σειρά που ήδη βλέπεις, με εκνευρίζει. Για παράδειγμα δε βλέπω το The Originals παρότι όλοι λένε ότι είναι πολύ καλύτερο από το Vampire Diaries, όπως δεν είδα και το Better Call Saul (κυρίως βέβαια γιατί εξ αρχής με εκνεύριζε αυτός ο τύπος). Θέλω να αποφασίζω ΕΓΩ τι καινούρια σειρά θέλω να δώ και όχι το κάθε κανάλι της καλωδιακής που αποφάσισε να πάρει κάτι από μια σειρά και να το πετάξει σε μια άλλη.
Στην προκειμένη το Fear the Walkig Dead δεν είναι ούτε prequel ουτε sequel του Walking Dead. Διαδραματίζεται στον ίδιο “κόσμο”, με άλλους κεντρικούς χαρακτήρες και ξεκινάει από την περίοδο που πρωτοεμφαίζονται οι walkers. Το που θα καταλήξει άγνωστο. Το αν για παράδειγμα θέλει να μας δώσει μια απάντηση στο πώς και γιατί ξεκίνησαν όλα δεν είναι σαφές από τον πιλότο. Μπορεί απλά να θέλει να δώσει βάση σε αυτή την περίοδο, ξεφέυγοντας και από τη ροή των κόμικ-σε μια πιο ελεύθερη πλοκή. Μπορέι να μας δώσει το ευρύτερο τέλος της κατάστασης ένω το Walking Dead να μας δώσει το τέλος των δικών του χαρακτήρων μόνο. Πάμε μακριά βέβαια με όλες αυτές τις σκέψεις, αλλά ψάχνω κι εγώ ένα λόγο ύπαρξης της σειράς.
FTWD-NewKeyArt-400x600Κατά τα άλλα βλέποντάς το, κάνεις το αντίθετο από ότι συνήθως. Δηλαδή συνήθως όταν ξεκινάς μια σειρά καις τον εγκέφαλο σου προσπαθώντας να συγκρατήσεις τα καινούρια ονόματα, να καταλάβεις τι φάση είναι οι ήρωες, που το πάει η σείρά και τα σχετικά. Στο συγκεκριμένο εμένα προσωπικά δε με ένοιαζε τίποτα από όλα αυτά. Με ένοιαζε απλά να δω τι θα γίνει.Πότε θα εμφανιστούν τα ζόμπι, πώς θα εμφανιστούν, πώς θα αντιδράσουν οι άνθρωποι, πόσο γρήγορα θα εξελιχθεί, τέτοια πεζά. Το είδα-και θα το βλέπω- λόγω εθισμού στο Walking Dead και προπαθώντας απεγνωσμένα να συλλέξω νέες πληροφορίες για τη βασική μου σειρά. Όχι οτι γενικά ήταν κακό. Δε βαρέθηκα, οι ερμηνείες ήταν συμπαθητικές απλά δε μπορώ να το δώ σαν κανονική σειρά. Ρατσιστικό; Μπορεί. AMC είναι αυτό δεν πρέπει να το υποτιμάμε. Ίσως το δω με άλλο μάτι στην πορέια. Σαν να είναι κανονική σειρά δηλαδη (!).

 

Η ιστορία περιστρέφεται συγκεκριμένα γύρω από μια οικογένεια της οποίας ο γίος βλέπει το πρώτο ζόμπι της σειράς, προσπαθωντας στη συνέχεια να καταλάβει αν είναι τρελός ή αν έχει παραισθήσεις από τα ναρκωτικά. Φυσικά όλα αυτά λύνοντα γρήγορα-μιας που ο θεατής αυτή τη φορά ΞΕΡΕΙ- και προχωράμε στο main story “ωχ κάτι πολύ κακό συμβαίνει που δε μπορόυμε να εξηγήσουμε”. Είμαι πραγματικά πολύ περίεργη για το πως θα εξελιχθεί το όλο concept και γι’αυτό ήρθε η ώρα να σταματήσω να γράφω-ελπίζοντας πως έχετε βγάλει άκρη από τον μπερδεμένο τρόπο που τα είπα-και να βάλω επεισόδιο 2!

 

Σταυρούλα Κουλίτση

Leave a Reply