Μέλι και Κανέλα: ένας κρυφός συνδυασμός που σώζει ζωές και… καταστρέφει άλλες

Ήταν Ιανουάριος του 1975 όταν ένα αμερικάνικο περιοδικό με όνομα World News δημοσιεύει ένα κατάλογο με διάφορες δοσολογίες αυτών των δύο συστατικών που απευθύνονται σε όλες σχεδόν τις ασθένειες που ταλαιπωρούν συχνά τον κόσμο σε καθημερινή βάση. Ύστερα από μελέτες χρόνων που βασίστηκαν σε γραφές και βιβλία των δικών μας φιλοσόφων και ιατρών σήμερα οι Φαρμακοβιομηχανίες όχι μόνο δεν τις χρησιμοποίησαν αλλά τις έθαψαν όσο πιο βαθιά για να σώσουν τις δικές τους ζωές στο βωμό του χρήματος.

cinnamon1.freeminds

 

Η κανέλα και η φήμη της

kanela.freeminds

Η κανέλα, γνωστή από την αρχαιότητα, εισαγόταν από την Αίγυπτο από το 2000 π.Χ. και ήταν τόσο ιδιαίτερα πολύτιμη μεταξύ των αρχαίων λαών που εθεωρείτο ως δώρο κατάλληλο για μονάρχες ή και για Θεό. Η πρώτη ελληνική αναφορά στην κανέλα ως kassia εμφανίζεται κατά τον 7ο αιώνα π.Χ., σε ένα ποίημα της Σαπφούς. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο τόσο η κανέλα όσο και η κάσσια φύτρωναν στην Αραβία, μαζί με λιβάνι, μύρο, και λάβδανον και φυλάσσονταν από φτερωτά φίδια, ενώ αναφέρει και άλλους συγγραφείς που πίστευαν ότι η πηγή της κάσσιας ήταν η πατρίδα του Διονύσου, που βρισκόταν κάπου ανατολικώς ή νοτίως της Ελλάδος. Η Εβραϊκή Βίβλος κάνει ειδική μνεία του μπαχαρικού πολλές φορές όπως όταν ο Μωυσής έχει εντολή να χρησιμοποιήσει τόσο τη γλυκιά κανέλα και την κάσσια στο άγιο λάδι του χρίσματος.

cinnamon_freeminds

Οι αναφορές της κανέλας σε χιλιάδες βιβλία και έργα είναι αμέτρητες αλλά σήμερα η αξία της έχει μετατραπεί περισσότερο σε απλό μπαχαρικό που απλά δίνει εναλλακτική γεύση στα φαγητά, τα γλυκά και τον καφέ μας. Ωστόσο υπάρχει ένας σκοπίμως κρυφός συνδυασμός των δύο αυτών διάσημων συστατικών κανέλας-μελιού που όσοι έχουν μείνει αβοήθητοι από την συμβατική ιατρική ίσως βρουν εδώ το μικρό θαύμα που ψάχνουν…

 

Οι θεραπευτικές ενδείξεις κανέλας-μελιού

honey-cinnamon-freeminds

Σύμφωνα με το επίσημο δημοσίευμα λοιπόν της World News υπάρχει μία πληθώρα ασθενειών που όλες προλαμβάνονται-αν όχι θεραπεύονται, για να μην είμαστε και προκλητικοί- από τον θαυματουργό συνδυασμό μελιού και κανέλας (και σε αυτό μπορούν να συμμετέχουν ακόμα και οι διαβητικοί πάντα με τη σωστή ποσότητα και δοσολογία) μέσα σε λίγο χλιαρό νερό:

Αρθρίτιδες ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με δύο κουταλιές μέλι και ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας θα σας βοηθήσει στη μείωση του αρθριτικού πόνου σε σημείο που θα εκπλαγείτε. Σε μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, διαπιστώθηκε ότι όταν οι γιατροί φρόντιζαν τους ασθενείς τους με ένα μείγμα από μια κουταλιά της σούπας μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα πριν από το πρωινό, διαπίστωσαν ότι μέσα σε μια εβδομάδα, από τα 200 άτομα που είχαν υποστεί την φροντίδα, σχεδόν 73 ασθενείς είχαν εντελώς απαλλαγεί από τον πόνο.

Καρδιοπάθειες ένα μείγμα από μέλι και κανέλα σε σκόνη μπορεί να αντικαταστήσει την μαρμελάδα σας στο ψωμί σε κάθε πρωινό σας. Μειώνει τη χοληστερόλη στις αρτηρίες και σώζει από καρδιακή προσβολή.

Κυστίτιδες σε χλιαρό νερό λίγο μέλι και κανέλα ενισχυμένο και από λίγες σταγόνες στυμμένου λεμονιού θα σας απαλλάξει από τα μικρόβια που ταλαιπωρούν την ουροδόχο κύστη σας.

Πονόδοντος απλώστε μια πάστα από ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα και πέντε κουταλάκια του γλυκού μέλι στο δόντι που σας πονάει. Με επαναλήψεις στη διάρκεια της ημέρας αυτός ο συνδυασμός μπορεί να αντικαταστήσει και το καλύτερο αντιφλεγμονώδες φάρμακο.

Πεπτικό σύμφωνα με τις μελέτες που έγιναν στην Ινδία και την Ιαπωνία, έδειξαν ότι αν το μέλι λαμβάνεται με κανέλα καθημερινώς στη σωστή ποσότητα το στομάχι απαλλάσσεται
από τα αέρια ενώ καθαρίζει τα έλκη του στομάχου από τη ρίζα. Μάλιστα όταν ληφθεί πριν το φαγητό ανακουφίζει και χωνεύεται το βαρύ γεύμα.

Ακμή τρεις κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη. Εφαρμογή απευθείας στα σπυράκια πριν από τον ύπνο και ξεπλύνετε το επόμενο πρωί με χλιαρό νερό. Εάν γίνεται καθημερινά για δύο εβδομάδες, αφαιρεί τα σπυράκια από τη ρίζα.

Αδυνάτισμα καθημερινά το πρωί, μισή ώρα πριν από το πρωινό με άδειο στομάχι και το βράδυ, πριν τον ύπνο, πιείτε μέλι και κανέλα σε σκόνη βρασμένα σε ένα φλιτζάνι νερό. Δεν επιτρέπει στο λίπος να συσσωρευτεί στο σώμα, ακόμη και αν κάποιος ακολουθεί διατροφή πλούσια σε θερμίδες.

Κούραση ο συνδυασμός κανέλας και μελιού μπορεί να επιφέρει εξίσου ικανοποιητικά αποτελέσματα στο θέμα της κοπώσεως όσο και ο διάσημος βασιλικός πολτός. Ο Dr Milton, ο οποίος έχει κάνει την έρευνα, λέει ότι η μισή κουταλιά της σούπας μέλι που λαμβάνεται σε ένα ποτήρι νερό με λίγη κανέλα σε σκόνη, που λαμβάνονται καθημερινά μετά το βούρτσισμα των δοντιών και το απόγευμα, περίπου στις 15:00 μ.μ.όταν η κόπωση του σώματος είναι στο ζενίθ της, αυξάνει τη ζωτικότητα του σώματος μέσα σε μια εβδομάδα.

Άσχημη αναπνοή oι άνθρωποι της Νότιας Αμερικής, το πρώτο πράγμα που κάνουν το πρωί, είναι γαργάρες με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και κανέλα σε σκόνη αναμεμιγμένα με ζεστό νερό. Έτσι διατηρούν την αναπνοή τους φρέσκια όλη την ημέρα.

 

Σιγουρευτείτε πως το μέλι που αγοράζετε είναι αγνό και αυθεντικό και πως η κανέλα σας δεν περιέχει χημικές προσμίξεις χρώματος. 

Βούλα Κ.

Leave a Reply