Χαμένος στον κόσμο του facebook.!!

 1471146_10202716804903096_2037732499_n

Ζούμε σε μία εποχή που τα social media κυριολεκτικά κατακλύζουν την ζωή μας.

Έχεις  σκεφτεί ποτέ , πόσες ώρες  έχεις  καταναλώσει πάνω από το κινητό σου ή πάνω από τον υπολογιστή, χαζεύοντας στο twitter, στο instagram ή στο facebook. Ωχ facebook τι είπα τώρα; Μία μόδα που ξεκίνησε  στης 5 Ιανουαρίου του 2005  και έχει καταλήξει να έχει  πάνω από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες..

Ώρες ατέλειωτες χαζεύοντας στο timeline , μιλώντας στο chat, ανεβάζοντας τραγούδια,φωτογραφίες , ή ακόμα και κάνοντας check in ..Μία τάση που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει ραγδαία. Με έκανε add τον έκανα add, με δέχτηκε, δεν τον δέχτηκα…μου έστειλε δεν μου έστειλε… Χιλιάδες profile ,  χιλιάδες τοίχοι γεμάτοι από τραγούδια , φωτογραφίες στιχάκια , status και οτιδήποτε άλλο μπορείς να σκεφτείς.Έχεις αναρωτηθεί όμως ποτέ γιατί έχεις ανεβάσει την φωτογραφία αυτή ; Γιατί έγραψες  αυτό το status η γιατί έκανες το check in? Tο έκανες για σένα  η για κάποιο άλλο λόγο. Εντάξει παραδέξου τo, το έκανες για  κάποιο άλλο λόγο…ίσως για αυτόν που είναι online ή για κάποιον άλλον που  απλά θέλεις να του πείς κάτι .

Στην πραγματικότητα όμως   το πρόβλημα ξεκινάει από την ίδια την κοινωνία.. Μια κοινωνία που μας έχει κάνει έρμαια της τεχνολογίας , της μαζικότητας και του καταναλωτισμού !Μια κοινωνία που βάζει πάνω από όλα την μόδα και τα χρήματα και όχι την μόρφωση και την γνώση !!

 

1456620_10202717104510586_528524476_n

 

Όταν λοιπόν γινόμαστε χρήστες του facebook , ουσιαστικά πολεμάμε τον ίδιο μας τον εαυτό, γιατί αυτό που υπερέχει αυτή την στιγμή είναι η ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον .Γιατί το profile σου στο fb είναι το πρόσωπο που θα θέλες  να είσαι ..Το μόνο κοινό είναι η profile picture.Και όμως αυτή είναι η αλήθεια… Πόσες φορές έχεις  γράψει status feeling happy, ή έχεις ανεβάσει ένα τραγούδι χαρούμενο ενώ στην πραγματικότητα είσαι χάλια;  Πόσες φορές έχεις  κάνει check in μόνο και μόνο για να πεις ότι είσαι  έξω;

 

 

Ας σταματήσουμε λοιπόν να κρυβόμαστε  από τον εαυτό μας και να κλεινόμαστε μέσα σε ένα δωμάτιο πάνω από έναν υπολογιστή.Η ζωή είναι εκεί έξω και μας περιμένει… Εκεί θα βρούμε αυτό που ψάχνουμε ,εκεί θα γνωρίσουμε τον πραγματικό μας εαυτό, εκεί θα μάθουμε ποιοι είμαστε και που πάμε….

Γιατί όλοι μας  όπως και εγώ είμαστε θύματα αυτής της μόδας που λέγεται facebook!!!

Φιωτάκη Μαρία

Leave a Reply